Den siste helga i august kan du bli med på eit lærerikt og spennande fotokurs/workshop med den velrenomerte fotografen Sverre Hjørnevik. Sverre har spesialisert seg på fotografering i naturen og bileta hans er stadig å sjå på trykk i norske og utanlandske media.

Fotokurset går over ei helg og vekslar mellom instruksjon inne og utprøving ute i naturen. Med hovedvekt på praktisk fotografering ute. Lokasjon for helga er Branseth Fjellstove som ligg nær Stalheim og ved inngangsporten til Nærøyfjorden verdsarvområde, ein perfekt stad for flotte landskapsbildete. Stalheimstraktene har heilt sidan 1800-talet tiltrekt seg målarar frå heile Europa med sine mange spektakulære naturmotiv. Brandseth Fjellstove ligg ein halv time aust for Voss med bil.

Program for kurset:

Møte fredag kveld:

Fotografisk tankegang. Planlegging og arbeidsflyt. Den digitale verden.

Vi ser på bilder og snakker om teknikker. Inspirasjon. Vising av digitale muligheter.

Utstyrstips.

Lørdag(full dag):

Praktisk fotografering med det utstyret du har. Oppfølging ute på tur.

Stikkord: Eksponering: Lukkertid, Blender, ISO. Komposjon, se bilder. Kreativitet. Digital tankegang, teknikk og praktisk kamerabruk.

Tilpassing av inhold i forhold til gruppe og individuelle kompetanse nivå. Bruk av kamera med tanke på etterbehandling for optimalt resultat.

Mulighet til å se på bilder fra dagen og starte med behandling av bilder på kvelden om ønskelig.

Søndag:

Viderebygging av lørdagen. Ute i naturen. Også mulighet for innedel med etterbehandling av egne bilder. Bildekritikk og tilbakemeldinger på eget arbeid. Programvare Adobe Lightroom 5 og Photoshop CS6 Extended. Fra minnebrikke til papiret!

Vi vurderer ut fra vær om vi bruker mest tid inne eller ute.

Tur:

Fokus på fotografering og ikke lengden på turen. Men normal fysisk form og fjell utstyr er ein forusetning.

Masse pauser med fotoprat!

Gode sko og klær. Snakker litt om dette på fredagskvelden.

Adobe Photoshop Lightroom 5:

Det er anbefalt og gå til innkjøp av Adobe Photoshop Lightroom 5. Dette koster ca. 1050,- Kan kjøpes og lastes ned her: http://www.adobe.com/no/products/photoshop-lightroom.html

Om du har Lightroom fra tidligere bør denne oppdateres til siste versjon. Dere vil ha veldig godt utbytte av og ha denne programvaren på kurset!

Det vil ikke gitt instruksjoner i andre software/programvare på kurset.

Adobe Photoshop CS6:

Det vil bli vist litt muligheter i Photoshop CS6, og samhandlingen mellom Lightroom og CS6. Men det ingen nødvendighet å ha dette.

Velkommen til en trivelig og lærerik fotohelg!